János második levele

1 A presbiter a kiválasztott úrnőnek és az ő gyermekeinek, akiket én az igazságban szeretek; és nem én egyedül, hanem mind, akik megismerték az Igazságot, 2 a bennünk megmaradó Igazság által, ami velünk lesz örökké. 3 Legyen velünk a kegyelem, az irgalom, a békesség az Atyaistentől, és Jézus Krisztustól, az Atya Fiától, Igazságban és szeretetben.
4 Felettébb örültem, hogy olyanokat találtam gyermekeid között, akik az Igazságban járnak, amint a parancsolatot kaptuk az Atyától. 5 És most kérlek téged, úrnőm, nem mintha új parancsolatot írnék neked, hanem amit kezdettől birtokoltunk, hogy szeressük egymást. 6 Hogy az ő parancsolatai szerint járunk, az maga a Szeretet. Az a parancs, amint kezdettől hallottátok, abban járjatok.
7 Mert sok megtévesztő jön ki majd a Világba, akik nem vallják a Jézust húsban megjelent Felkentnek; ez a Megtévesztő és az Antikrisztus. 8 Figyeljetek magatokra! Hogy el ne veszítsétek, amin munkálkodtunk, hanem teljes jutalmat kapjunk.
9 Mind, aki félrevezető és nem marad meg Krisztus Tanításában, az Isten nem az övé: annál, aki Tanításban megmarad, az Atya és a Fiú is ott van. 10 Ha valaki érkezik hozzátok és nem ezt a Tanítást hozza, akkor ne fogadjátok házatokba és ne is üdvözöljétek. 11 Mert, aki üdvözli, közösködik az ő gonosz műveiben.
12 Sok írnivalóm lenne, de nem akartam azt hártyán és tintával közölni, hanem remélem, hogy nálatok leszek és szájtól szájig beszélhetünk, hogy örömünk beteljesedjen.
13 Köszöntenek téged, kiválasztott nővéred lányai.

Share Button